Hostelworld.com

Grubunuz 15 kişilik veya daha fazla mı?"

Grubunuza uygun, özel bir çözüm için doğrudan Grup Seyahatleri Ekibimizle iletişim kurun."

Hostelworld - Veri Koruma Bildirimi

Bu bildirimin amacı nedir?

Hostelworld 1999 yılından bu yana çevrimiçi hostel rezervasyonları yapmaktadır ve yıllar içinde hostel seyahatleri alanında çok şey değişmiş olsa da, değişmeyen tek şey kişisel gizliliğinizi koruma kararlılığımız olmuştur. Bu bildirimde hakkınızda topladığımız bilgilerin ayrıntıları, bu bilgileri nasıl işlediğimiz, kimlere açıkladığımız ve verilerinizi işlememizle ilgili olarak veri koruma yasaları kapsamındaki haklarınız ele alınmaktadır.

Bu veri koruma bildirimi tüm web sitelerimiz (Hostelworld, Hostelbookers ve Hostels.com gibi), mobil sitelerimiz ve uygulamalarımız ve üçüncü taraf web sitelerine gömülü rezervasyon motorları üzerinden toplanan kişisel verileri kapsamaktadır. Ancak üçüncü taraf web sitelerindeki rezervasyon motorumuza eriştiğinizde, bu veri koruma bildiriminin sadece rezervasyon motoru kullanımınız yoluyla topladığımız bilgiler için geçerli olup üçüncü taraf web sitesinin işletmecisi tarafından toplanan ve saklanan veriler için geçerli olmadığını aklınızda bulundurmalısınız.

Kişisel verilerinizin kullanımını kim kontrol etmektedir?

Bu veri koruma bildiriminde geçen "biz", "bizi/bize", "bizim" veya "Hostelworld" ifadeleri ile kastedilen Hostelworld.com Limited şirketidir. Bu şirket rezervasyonlar yaptırmanıza olanak sağlayan rezervasyon platformunu işleten İrlanda merkezli firmadır ve kişisel verilerinizin işlenmesinden sorumludur. Hakkımızda daha fazla bilgi ve Veri Koruma Görevlimizin iletişim bilgileri için, lütfen burayı tıklayın.

Hostelworld.com Limited'in şirket sicil numarası 337103 olup tescilli adresi is 1 Central Park, Leopardstown, Dublin 18 şeklindedir. Bu bildirimin sonundaki bilgileri kullanarak bizimle iletişim kurabilirsiniz veya kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili sorularınız varsa,  DataProtectionOfficer@hostelworld.com adresine e-posta göndererek veya +353 1 498 0700 numaralı telefonu arayarak Veri Koruma Görevlimiz ile de iletişim kurabilirsiniz.

Hangi kişisel veriler toplanıyor?

Rezervasyonunuzu işleme koyabilmemiz için, adınız, e-posta adresiniz, ödeme bilgileriniz ve rezervasyon ayrıntılarınız gibi belli bilgileri bize vermenizi isteriz. Ayrıca web sitemize erişmek için kullandığınız cihazdan da IP adresiniz, kullandığınız tarayıcı ve kullandığınız cihazın tipi gibi belli bilgileri de toplarız. Kendi topladığımız bilgilere ek olarak, kimi zaman, örneğin üçüncü taraf bir sitede görüntülenen Hostelworld reklamı gibi üçüncü taraflarca bizim adımıza toplanan bilgiler alırız. Topladığımız bilgiler hakkında daha ayrıntılı bilgi için, lütfen burayı tıklayın.

Bize verdiğiniz bilgiler: 
Hakkınızda topladığımız kişisel verilerin büyük bölümü bize kendi verdiğiniz bilgiler olacaktır. Bu bilgiler şunları içerir:

  • Hesap - Bizimle bir hesap oluşturduğunuz takdirde, kullanıcı adı ve parolanız, ayarlarınız ve tercihleriniz (örneğin, dil, para birimi ve uzaklık birimleri), aha önceki seyahatleriniz ve oluşturduğunuz herhangi bir istek listesinin ayrıntılarını kaydederiz.
  • Rezervasyon Ayrıntıları - Bir rezervasyon yaptırdığınızda, rezervasyonu işleme almak için ihtiyaç duyduğumuz bilgileri sizden isteriz. Bu bilgiler arasında adınız, e-posta adresiniz, uyruğunuz, cinsiyetiniz, cep telefonu numaranız (SMS mesajı yoluyla ücretsiz onay almak istiyorsanız) ve ödeme ayrıntılarınız yer alacaktır.
  • Sorular ve Şikayetler - Bir soru veya şikayet için Müşteri Hizmetleri ekibimizle iletişim kurarsanız, söz konusu soru veya şikayetin ayrıntıları ile bununla nasıl ilgilenildiğini sistemlerimize kaydederiz. Ayrıca soru veya şikayetin ek ayrıntılarını bir konaklama sağlayıcısından da isteyebilir ve bunları da sistemlerimize kaydederiz.
  • Yorumlar - Bir tesisteki konaklamanızla ilgili bir yorum yapmanız durumunda, bu yorum ile Hostelworld hesabınız arasında bağlantı kurulur ve bu nedenle biz bunu kişisel veriniz olarak ele alırız.
  • Blog Yorumları -Blogumuzda bir yorum yaptığınızda, bu yorumu blogda adınızla birlikte yayınlarız. Blog gönderileriyle bağlantılı olarak kişisel verilerinizi, yorumlama özelliğini blog gönderilerinde kullanıma sunma konusundaki meşru çıkarımızı esas alarak işleriz.
  • E-postayla Pazarlama - E-posta adresinizi aldığımızda, bizim sunduğumuz ve üçüncü tarafların sunduğu ürün ve hizmetler ile ilgili olarak bizden pazarlama e-postaları alma konusundaki tercihlerinizi kaydederiz.
  • Yarışmalar - Bir yarışmaya katıldığınız takdirde, sizi yarışmaya almak amacıyla sizden bilgiler alırız (örneğin, adınız, e-posta adresiniz ve yarışmaya girişiniz.
  • Konum Verileri - Uygulamamız için konum hizmetlerini etkinleştirir ve mevcut konumunuzu kullanarak bir arama yaparsanız veya harita üzerinden bulunduğunuz konumdan hostele yol tarifini görüntülerseniz, konumunuzu kaydederiz. Ayrıca bir rezervasyon yaptığınızda hangi ülkede olduğunuzu belirlemek için IP adresinizi de kullanırız.
  • Anketler - Bir ankete katılırsanız, ankete verdiğiniz yanıtları kaydederiz. Bazı durumlarda, yanıtlarınızdan kimlik bilgilerini çıkarırız, ancak bunu yapmadığımız durumlarda size bilgi vereceğiz.

Otomatik olarak topladığımız kişisel bilgiler: 
Web sitelerimizi, mobil uygulamalarımızı veya rezervasyon motorlarınızı kullandığınızda, kullanmakta olduğunuz cihazınızla ve platformlarımızla nasıl etkileşimde bulunduğunuzla ilgili ayrıntıları otomatik olarak tespit eden çeşitli teknolojiler kullanırız. Bu bilgiler şunları içerir:

  • Cihaz Ayrıntıları - Kullanmakta olduğunuz cihaz ile ilgili IP adresi, cihaz kimlik kodu, kullanmakta olduğunuz tarayıcı ve cihazın kullandığı işletim sistemi gibi ayrıntıları otomatik olarak toplarız.
  • Sitemizle Etkileşimde Bulunma Şekliniz - Web sitelerimizi ve mobil uygulamalarımızı nasıl kullandığınızla ilgili olarak ziyaret tarihi ve saati, hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, sayfalarda ne kadar süreyle kaldığınız, sayfa üzerinde nereye tıkladığınız ve karşılaşmış olabileceğiniz sistem çökmeleri veya yazılım hataları gibi ayrıntıları kaydederiz.
  • Sitemize Nasıl Ulaştığınız - Mümkün olduğunda, web sitemize nasıl ulaştığınızı kaydederiz (örneğin, bir arama motorundan veya reklamlarımızdan birini tıklayarak).

Diğer kaynaklardan aldığımız bilgiler: 
Çoğunlukla doğrudan sizden bilgiler toplasak da, üçüncü taraflardan bilgi topladığımız durumlar da vardır. Bu durumlar arasında şunlar yer alır:

  • Bağlı Şirketler - Bir bağlı şirket programı kullanıyoruz ve bu program kapsamında üçüncü taraflar bizim adımıza web sitemizin reklamını yapmaktadır. Bu reklamlardan birini tıkladığınızda, hangi bağlı şirketin sizi yönlendirdiğini bilmemize olanak sağlayan bir teknoloji kullanılarak bizim web sitemize yönlendirilirsiniz. Bunun üzerine, rezervasyon yaptırıp yaptırmadığınızı izleriz ve yaptırdığınız takdirde ilgili bağlı şirkete bir komisyon ödemek amacıyla rezervasyonu bu şirketle ilişkilendiririz. Ancak, bağlı şirkete sizinle ilgili herhangi bir kişisel bilgi vermeyiz.
  • Tesis - Bir tesiste konaklamanızla ilgili bir sorun yaşanırsa, tesis sorun hakkındaki bilgiler ile tarafımızla iletişim kurabilir.
  • Reklamlar - Reklam yayınlaması için üçüncü taraflarla çalışırken, söz konusu reklam ile etkileşiminizin ayrıntılarını kaydetmek için tanımlama bilgileri veya piksel etiketleri kullanabiliriz. Bu veriler kimi zaman üçüncü taraflarca bizim adımıza ayarlanmış tanımlama bilgileri veya piksel etiketleri aracılığıyla bize gönderilir.

Neden kişisel verilerimi kullanıyorsunuz?

Muhtemelen sizin de bekleyeceğiniz üzere, kişisel verilerinizi kullanmamızın ana nedeni rezervasyonlarınızı işleme almak ve bu rezervasyonlarla ilgili olarak ortaya çıkan sorular veya sorunları ele almaktır. Kişisel verilerinizi ayrıca reklamları ve pazarlama e-postalarımızı sizinle ilgili olacak şekilde kişiselleştirmek, geliştirmeler yapmamıza yardımcı olması için web sitelerimizi ve uygulamalarımızı kullanımınızı izlemek ve web sitelerimiz ve uygulamalarımız üzerinde ek hizmetleri kullanıma sunmak gibi başka nedenlerle de kullanırız. Kişisel verilerinizi neden kullandığımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi için burayı tıklayın ve bu bağlamda tanımlama bilgilerini kullanma şeklimiz ile ilgili ayrıntılar için, lütfen burayı tıklayın.

  • Rezervasyonlar - Kişisel verilerinizi tesislerdeki rezervasyonları işleme almak ve rezervasyonlarınızı platformlarımız üzerinden yönetmenize izin vermek amacıyla kullanırız. Bu amaçla kişisel verileri işlediğimiz durumlarda, bunu yapmamız için akdi bir yükümlülüğümüz olması nedeniyle ya da rezervasyon hizmetini sağlama konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak bu işlemleri gerçekleştiririz.
  • Sorular ve Şikayetler - Bir rezervasyonla ilgili olarak bize bir soru gönderdiğinizde veya bir tesisle ilgili şikayetiniz olduğu takdirde, sorunuzu cevaplamak veya şikayetinizi çözümlemek amacıyla kişisel verilerinizi işleriz. Bir soru veya şikayet bağlamında kişisel verileri işlediğimiz durumlarda, bu işlemleri, müşteri soru ve şikayetlerini çözümleme konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak gerçekleştiririz. Sağlığınızla ilgili bilgileri gönüllü olarak verirseniz, bu kişisel verileri soru veya şikayetinizi çözümlemek amacıyla kullanmamıza izin verdiğinizi esas alarak işleriz.
  • Yorumlar - Bir tesise yönelik bir yorumda bulunduğunuzda, bu yorumu web sitemizde ve ortaklarımızın bazı sitelerinde tesise ait sayfa üzerinde yayınlarız. Yorum metninizin yanı sıra cinsiyetiniz, yaş aralığınız, yaşadığınız ülke ve önceki yorum sayınızı görüntüleriz. Adınızın gösterilmemesini istemediyseniz, yorumunuzun yanında kullanıcı adınızı da görüntüleriz. Yorumları kullanıma sunmak amacıyla kişisel verilerinizi işlerken, yorum sistemini kullanıcılarımızın kullanımına sunma konusundaki meşru çıkarımızı esas alırız.
  • Hizmetlerimizi Sunma ve Geliştirme - Hizmetlerimizi kullanımınızla ilgili olarak, cihaz ayrıntılarınız ve hizmetlerimizle nasıl etkileşim kurduğunuz gibi verileri topladığımı durumlarda, söz konusu verileri hizmetlerimizi sunmak ve deneyiminizi kişiselleştirmek amacıyla kullanırız (mobil cihazınızda konum hizmetlerini açarsanız, bunu arama işlevinin bir parçası olarak kullanırız). Verileri ayrıca hizmete sunmayı düşündüğümüz yeni özellikleri test etmek, web sitemizin nasıl kullanıldığını analiz etmek ve hizmetlerimizi değerlendirip geliştirmek için de kullanırız. Web sitelerimiz veya uygulamalarımızda bir sorun tespit ettiğimizde, tespit edilen yazılım sorunlarını gidermek için verilerinizi kullanırız. Kişisel verilerinizi geliştirme çalışmalarımızın bir parçası olarak da işleyebiliriz ve bu çalışmalarda veritabanımızın bir kopyasını alır ve kodumuzu veritabanının canlı versiyonunda sunmadan önce kodumuzu veritabanı üzerinde test ederiz. Mümkün olduğunda bu verileri adsız olarak kullanırız, ancak bazen bu mümkün olmayabilir. Kişisel verilerinizle ilgili bu işlemlerin tamamı, hizmetlerimizi yürütme, geliştirme ve güvenceye alma konusundaki meşru çıkarımız esas alınarak gerçekleştirilir. Lütfen yürüttüğümüz testlerle ilgili ek bildirimimize de göz atın.
  • Analiz/Raporlama - Rezervasyonlarla ilgili verileri işletmemizin nasıl çalıştığıyla ilgili şirket içi raporlar hazırlamak (örneğin, reklam harcamalarımızın yapılan rezervasyonları nasıl etkilediğini belirlemek) amacıyla kullanırız. Bu verileri ayrıca diğer ticari amaçlarla ve işletmemizi etkileyebilecek gelecek trendleri tahmin etmek için de kullanırız. Bu işlem toplu şekilde gerçekleştirildiğinden, oluşturulan rapor veya analizlerde kimliğiniz açığa çıkarılamaz.
  • Reklam Faaliyetleri - Biz her zaman bir Hostelworld reklamı gördüğünüzde reklamın bizim web sitelerimizde, pazarlama e-postalarımızda veya üçüncü tarafların sitelerinde yer almasına bakılmaksızın sizi ilgilendirmesini ve ilgi alanınızda olmasını sağlamak isteriz. Aynı bilgileri size dikkatlice seçilmiş üçüncü taraf ürün ve hizmetlerine yönelik reklamları göstermek için de kullanabiliriz. Bunu kendimiz veya üçüncü taraf reklamcılar kanalıyla birkaç şekilde yaparız:
    • Reklamların Sizin İlgilendirmesini Sağlamak - Siz web sitelerimizi ve uygulamalarımızı kullanırken, reklamlarımızı ilgi alanlarınıza uygun hale getirmek amacıyla yaptığınız aramaları ve incelediğiniz tesisleri kullanırız. Örneğin, Paris'teki hostelleri arıyorsanız, bu bilgiyi Paris'te ilginizi çekebilecek hosteller için kendi web sitelerimizde veya üçüncü taraf web sitelerinde reklamlar görüntülemek için kullanabiliriz. Bu bilgiyi ayrıca e-posta bültenimizde yer alan reklamları uygun hale getirmek amacıyla da kullanabiliriz. Reklamlarımızı size özel hale getirmek için geçmişteki işlemleriniz hakkındaki verileri de kullanabiliriz. Örneğin, bir süredir hiç rezervasyon yaptırmadığınızı fark edersek, yeni bir rezervasyon yaptırmanızı teşvik etmek amacıyla hesabınıza bir kredi gönderebiliriz. Reklamlarımızı kişilere uygun hale getirme bağlamında kişisel verilerinizi, reklamlarımızın etkili olmasını sağlama konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak işleriz.
    • Bölümleme - Reklam kampanyalarımızın bazılarını oluştururken, reklamı görmesini istediğiniz belirli kişi gruplarını aklımızda bulundururuz. Bu belirli bir yaş aralığındaki kişiler, kısa süre önce bir rezervasyon yaptırmış olan kişiler ya da belirli bir coğrafi konumdaki veya belirli bir dili konuşan kişiler olabilir. Elimizdeki verileri daha sonra bir reklamı gösterdiğimiz veya üçüncü taraf ortaklarımızdan göstermesini istediğimiz kişi grupları oluşturmak amacıyla kullanırız. Bu kişi gruplarını oluşturma bağlamında kişisel verilerinizi, reklamlarımızın veya üçüncü tarafların reklamlarının etkisi olmasını sağlama konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak işleriz.
    • Kitle Eşleştirme - Facebook ve Twitter gibi bazı reklam ortaklarımız, bazı ortak müşteri veya kullanıcılarımız olup olmadığını belirlememize yardımcı olan bir özellik sunmaktadır. Ortak müşteri veya kullanıcılarımızın olup olmadığını öğrenmek amacıyla reklam ortaklarımızla kişisel verileri paylaşmak yerine, aslında elimizdeki verilerin (örneğin bir e-posta adresi) "hash" olarak bilinen etiketini paylaşırız. Hash verileri rakam ve harflerden oluşan bir diziye dönüştüren ancak tek yönlü çalışan bir bilgisayar programı tarafından oluşturulur. Dolayısıyla hash etiketini alttaki bilgiyi belirlemek için kullanamazsınız, ancak hash aynı veri üzerinde çalıştırılırsa her zaman aynı sonuçları elde edersiniz. Reklam ortaklarımız kendi hash'lerini bizim onlara gönderdiğimiz hash'ler ile karşılaştırır ve bir eşleşme olursa özel hedef kitleye eklenirsiniz. Bu hash'ler daha sonra reklam ortağı tarafından silinir. Kitle eşleştirme özelliğini, size daha ilgili reklamlar göstermek ve sizi ilgilendirmeyen bir reklamın size gösterilmemesini sağlamak için kullanırız. Kitle eşleştirme bağlamında kişisel verilerinizi, reklamlarımızın veya üçüncü tarafların reklamlarının etkisi olmasını sağlama konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak işleriz.
  • E-postalar ve Uygulama Bildirimleri - Size bir hizmet sağlamak bağlamında e-posta adresinizi aldığımız ve sizin pazarlama e-postaları almayı bırakmadığınız durumlarda, size faydalı olacağını düşündüğümüz e-postalar gönderebiliriz. Bunlar arasında olağan e-bültenlerimiz, özel teklifler, seyahat ipuçları, tarafımızca sunulan ürün ve hizmetler hakkında bilgiler ve müşteri anketleri yer alabilir. İzin verdiyseniz, seçilmiş üçüncü tarafların tekliflerini size göndeririz. Bu e-postalarda, 'Reklam Faaliyetleri' bölümünde belirtildiği üzere, hakkınızda elimizde bulunan diğer bilgiler kullanılarak size uygun hale getirilmiş reklamlar bulunabilir. Cihazınızdaki ayarlarınız uygulama bildirimleri göndermemize izin verdiği takdirde, benzer bilgiler içeren uygulama bildirimleri de gönderebiliriz. E-posta mesajlarında sağlanan bağlantıyı tıklayarak istediğiniz zaman e-posta mesajları almaktan veya uygulamanızdaki bildirim ayarlarını değiştirerek uygulama bildirimleri almaktan vazgeçebilirsiniz. Size bir e-posta veya uygulama bildirimi gönderdiğimizde, bu belli durumlarda sizin izninize dayanıyor olsa da, diğer tüm amaçlar için bu e-postalar veya uygulama bildirimleri bağlamında kişisel verilerinizi, reklamlarımızın etkili olmasını sağlama konusundaki meşru çıkarlarımızı esas alarak işleriz.
  • Bağlı Şirket Programı - Bir bağlı şirket programı kullanıyoruz ve bu program kapsamında üçüncü taraflar bizim adımıza web sitemizin reklamını yapmaktadır. Bu reklamlardan birini tıkladığınızda, hangi bağlı şirketin sizi yönlendirdiğini bilmemize olanak sağlayan bir teknoloji kullanılarak bizim web sitemize yönlendirilirsiniz. Bunun üzerine, rezervasyon yaptırıp yaptırmadığınızı izleriz ve yaptırdığınız takdirde ilgili bağlı şirkete bir komisyon ödemek amacıyla rezervasyonu bu şirketle ilişkilendiririz. Ancak, bağlı şirkete sizinle ilgili herhangi bir kişisel bilgi vermeyiz. Bağlı şirket programımız bağlamında kişisel verilerinizi, etkili bir komisyon bazlı bağlı şirket reklamcılık programı işletme konusundaki meşru çıkarımızı esas alarak işleriz.
  • Yarışmalar - Web sitemizde ve sosyal medya kanallarımızda sıklıkla yarışmalar düzenlenir. Bir yarışma düzenlediğimizde, bu vesileyle işletmemizi ve sizin ihtiyaçlarınızı daha iyi anlayabilmemiz için, size birtakım pazar araştırma soruları sorabiliriz. Bu nedenle, kişisel verilerinizi yarışmayı yürütmek amacıyla ve pazar araştırma amaçları doğrultusunda kullanırız. Yarışma düzenleme bağlamında kişisel verilerinizi, yarışmayı yürütme ve pazar araştırması yapma konusundaki meşru çıkarımızı esas alarak işleriz. Lütfen yarışmaların kendi veri koruma bildirimlerine ve ayrı hüküm ve koşullara tabi olabileceğini aklınızda bulundurun.
  • Anketler - Müşterilerimizi ve olası müşterilerimizi daha iyi anlamak için zaman zaman pazar araştırma anketleri düzenleriz. Bu anketler pazarı anlamaya yönelik genel anketler olabileceği gibi, size özel de olabilir. Örneğin, genel anlamda Hostelworld hakkında olumlu düşüncelerinizin veya endişelerinizin olup olmadığını anlamak isteyebiliriz. Bu durumda anket yanıtlarınıza dayanarak size özel iletiler gönderebiliriz. Bu durumda, anketi doldurduğunuz sırada size bilgi veririz. Anketlerimiz bağlamında olarak kişisel verilerinizi, pazar araştırması yürütme ve markalarımızı destekleme konusundaki meşru çıkarımızı esas alarak işleriz.

Vermeniz gereken bilgiler

Bize hiçbir kişisel verinizi vermek zorunda değilsiniz. Ancak, rezervasyon yaptırmak istiyorsanız, ödeme sayfasında gerekli olan bilgileri bize vermeniz gerekecektir. Bize bu bilgileri vermezseniz, rezervasyonunuzu işleme alamayız. Benzer şekilde, bir yarışmaya katılmak, blogumuzda yorumlarda bulunmak, bir ankete katılmak isterseniz veya bir soru veya şikayet ile Müşteri Hizmetlerine başvurursanız, belli bilgiler vermeniz gerekebilir. Bu tür bilgiler gerektiğinde sizi bilgilendiririz.

Kişisel verilerinizi kiminle paylaşıyoruz?

Rezervasyonunuzu işleme almak için bilgilerinizi rezervasyon yaptırdığınız tesise göndermemiz şarttır. Gerekli durumlarda tesisin ödeme yapabilmesi için (örneğin, rezervasyon tarihinde tesise gitmediğiniz ve rezervasyonunuzu tesisin iptal politikası doğrultusunda iptal etmediğiniz takdirde geçerli olan ücretler) kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizin (kaydetmediğimiz CVV kodu dâhil değildir) tesisin kullanımına sunulması da bu kapsamdadır. Ek bir hizmet satın alırsanız üçüncü taraf hizmet sağlayıcının bu hizmeti size sunabilmesi için kişisel verilerinizi bu taraf ile paylaşmamız gerekebilir.

Çevrimiçi reklam programlarımızın bir parçası olarak, kişisel verilerinizi üçüncü taraflar ile paylaşabiliriz ve bu kişiler üçüncü taraf web sitelerinde yayınlanan reklamları (kendi reklamlarımız olabileceği gibi, üçüncü taraflar adına verdiğimiz reklamlar da olabilir) uygun hale getirmek amacıyla bu verileri ellerinde bulundurdukları veriler ile bir araya getirirler. Bu verilerin paylaşıldığı durumlarda, kimliğiniz doğrudan bilgiden elde edilemez, çünkü kimliği açığa çıkarmayan kod ve etiketler kullanan teknolojilerden yararlanırız.

Ayrıca hizmetlerimizi sunmamıza yardım eden birçok hizmet sağlayıcı ile çalışırız ve bunların bir kısmı verilerinize erişim hakkına sahiptir (örneğin, hizmetlerinin bir parçası olarak verilerimizi barındıran çeşitli yazılım hizmeti sağlayıcısı ile çalışırız). Bizim adımıza veri işlemesi için üçüncü bir taraf görevlendirdiğimizde, kişisel gizlilik haklarınıza saygı göstermelerini ve verileri veri koruma yasalarına uygun şekilde işlemelerini sağlarız.

Olmasını hiç ummasak da, çok nadir durumlarda müşterilerimiz seyahatleri sırasında zorluklar yaşayabilmektedir. Sağlığınız veya esenliğinize yönelik bir risk olduğunu düşündüğümüzde, size yardım sağlamak için kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşabiliriz (örneğin, eksik bir kişinin bulunmasına yardım etmemiz istenebilir). Ayrıca emniyet kuruluşlarından elimizdeki kişisel verilere yönelik talepler gelebilir. Bu tür durumlarda, veri koruma yasaları uyarında kişisel verilerinizi sadece emniyet kuruluşları ile paylaşırız.

Kişisel verilerinizi paylaştığımız üçüncü taraflar hakkında ayrıntılı bilgi için, lütfen burayı tıklayın.

  • Tesisler - Rezervasyonunuzun şu ayrıntılarını tesisler ile paylaşırız: adınız, cinsiyetiniz, uyruğunuz, e-posta adresiniz, rezervasyon ayrıntılarınız ve banka/kredi kartı bilgilerinizi (kaydetmediğimiz CVV kodu hariç). Ayrıca tesis ile ilgili yorumlarınızın ayrıntılarını da, tesisin şikayetleri çözümleyebilmesi veya kalite düzeylerini sürdürebilmeleri için tesis ile paylaşırız. Bir tesisle ilgili bir soru veya şikayet ile bize ulaştığınızda, tesisin bunu çözümleyebilmesi için soru veya şikayetin ayrıntılarını da tesis ile paylaşabiliriz.
  • Grup Şirketleri - Grubumuz bünyesinde hizmetlerimizi sunmamıza yardımcı olan birçok şirket vardır. Birleşik Krallık'ta pazarlama girişimlerimize yardımcı olan bir bağlı kuruluş, Portekiz'de geliştirme hizmetleri sunan bir bağlı kuruluş ve Güney Kore'de Asya'daki müşterilerimize hizmet sunmamıza yardımcı olan bir bağlı kuruluş bunlardan birkaçıdır. Ayrıca Çin ve Avustralya'da da bu pazarlara hizmet sunmamıza yardımcı olan ofislerimiz mevcuttur. Bu bağlı kuruluşlar ve ofisler bize grup içi hizmetler sunarken kişisel verilerinize erişim sağlayabilir, ancak bu verileri sadece talimatlarımız doğrultusunda ve uygun koruma önlemlerine tabi kalarak işlerler.
  • Hizmet Sağlayıcıları - Sizin de hayal edebileceğiniz gibi, dünyanın en büyük çevrimiçi hostel rezervasyon platformunu işletmek, sahne arkasında çok fazla çalışma gerektirir. İşletmemizi yönetmede bize yardım etmeleri ve bize uzmanlık hizmetleri sunmaları için çok sayıda uzman hizmet sağlayıcı ile çalışırız. Bu hizmet sağlayıcıların tamamı kişisel verilerinize erişim hakkına sahip olmasa da, bu hakka sahip olduklarında, kişisel gizlilik haklarınıza saygı göstermelerini sağlamak için dikkatlice seçilmelerini sağlarız. Şu an itibarıyla çalıştırmakta olduğumuz hizmet sağlayıcı kategorileri arasında aşağıdakiler yer alır:
    • Veri Barındırma Sağlayıcıları - Verilerimizi barındırıp yönetmemize yardımcı olan çeşitli bulut hizmet sağlayıcılarıyla çalışırız. Bu sayede, veriler kendi sistemlerimiz üzerinde değil, üçüncü taraflarca uzakta barındırılır ve Hostelworld olarak biz bu verilere erişim sağlarız.
    • Ödeme İşlemcileri - Web sitemizde ödemeler almamıza yardım etmeleri için üçüncü taraf ödeme işlemcileriyle çalışırız.
    • Müşteri İlişkileri Yönetimi - Müşteri Hizmetleri ekibimizin bizimle kurduğunuz tüm iletişimleri ve soru ve şikayetlerinizi nasıl çözümlediğimizi kaydetmek için kullandığı bir müşteri ilişkileri yönetim sistemini barındırmak üzere üçüncü taraf bir sağlayıcı ile çalışırız.
    • Teknoloji Sağlayıcıları - Bunlara, ağımız, sistemlerimizi ve e-postalarımızı güvenceye almamıza yardımcı olan hizmetler sunan hizmet sağlayıcılar dahildir. Ayrıca anketler veya pazar araştırmaları gibi belirli görevleri üstlenebilmemizi veya reklam programımızı uygulayabilmemizi sağlayan hizmet sağlayıcıları da bu kapsamdadır.
    • Danışmanlar - Kimi zaman yeni teknoloji veya hizmetleri uygulamamıza yardımcı olacak veya şirketimizi nasıl işlettiğimiz ve nasıl geliştirebileceğimiz konusunda bize değerli bilgiler verecek danışmanlar görevlendiririz. Bu da zaman zaman bu üçüncü taraflara hizmetlerimize erişim izni vermemizi gerektirir ve bunun sonucunda bunlar kişisel verilerinizin depolandığı noktalara erişim sağlayabilirler. Her zaman söz konusu erişimin sadece gerekli olanla sınırlı kalmasını ve ilgili güvenlik prosedürlerine tabi olmasını sağlarız.
    • Denetçiler - Şirketimiz, üçüncü taraflarda sağlanan şirket içi ve şirket dışı denetim fonksiyonuna sahiptir. Denetçiler, kişisel verileri işlememiz ile ilgili olanlar dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerimize uymamıza yardımcı olurlar. Belli koşullarda, bu durum kişisel verilerin işlendiği sistemlerimize erişebilmelerine veya belli kişisel verileri nasıl işlediğimizi gözden geçirmelerinin gerekmesine neden olabilir.
  • Üçüncü Taraf Reklamcılar - Üçüncü taraf web siteleri üzerinde reklam satın aldığımızda, hizmetlerimizi kullanımınızla ilgili bilgileri bu reklamcılarla paylaşabiliriz; onlar da bunun ardından özel bir reklam kampanyası uygulamak amacıyla ellerindeki bilgiler ile birleştirebilirler. Üçüncü taraf reklamcılar ile paylaşılan veriler, ziyaret ettiğiniz sayfalar, yaptığınız aramalar ve rezervasyon yaptırıp yaptırmadığınız gibi web sitelerimizi ve uygulamalarımızı nasıl kullandığınıza ilişkindir. Reklam satın almamıza ve hizmetlerimizi kullanımınız hakkındaki bilgileri, üçüncü taraf reklamcıların size doğru reklamı gösterebilmesi için bilgilerin bu üçüncü taraf reklamcılara aktarılmasına yardımcı olmaları için uzman hizmet sağlayıcıları kullanırız.
  • Yan Hizmetler - Kimi zaman seyahat sigortası gibi faydalı olacağını düşündüğümüz hizmetleri kullanımınıza sunmak için ortaklarla çalışırız. Bu hizmetlerden birinden faydalanacak olursanız, üçüncü tarafın hizmeti sunmasına olanak sağlamak amacıyla bilgilerinizi bu üçüncü tarafa vermemiz gerekebilir. Ayrıca üçüncü tarafın sizi onlara bizim yönlendirdiğimizi izleyebilmesi için kimliği açığa çıkarmayan bilgileri bu üçüncü tarafla paylaşabiliriz.

AB dışındaki aktarımlar

Belli durumlarda, kişisel verilerinizi Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği içinde sağlanan kişisel veri koruma düzeyine eşdeğer koruma sağlamadığı kabul edilen, Avrupa Birliği dışındaki bir ülkeye aktarırız. Bunun en yaygın örneği, kişisel verileri rezervasyon işlemini tamamlaması için bir konaklama sağlayıcısına aktarmamızdır. Ayrıca başka bir bölgede bulunan bir hizmet sağlayıcıyı kullanmamız gibi işletmemizin yönetilmesiyle bağlantılı olarak kişisel verilerinizi Avrupa Birliği dışına aktarabiliriz. Kişisel verilerinizi Avrupa Birliği dışına aktardığımız takdirde, kişisel verilerinizin korunması ve geçerli veri koruma yasaları çerçevesindeki yükümlülüklerimize uyulması için uygun önlemlerin alınmasını sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen burayı tıklayın .

Kişisel verilerinizi Avrupa Birliği dışına aktardığımızda, veri koruma yasalarınca zorunlu tutulması halinde, verileri aktardığımız kuruluş ile Avrupa Komisyonunca onaylı biçimde sözleşmeler akdederiz ya da kişisel verilerinizi aktardığımız şirketin AB-ABD Mahremiyet Kalkanı (EU-US Privacy Shield) çerçevesi gibi onaylı bir aktarım mekanizmasına riayet etmeyi kabul etmesini sağlarız. Kişisel verilerinizin aktarımı ile ilgili olarak almış olduğumuz önlemler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek veya aktarımlarla ilgili olarak yürürlüğe koyduğumuz sözleşmelerin kopyalarını almak isterseniz, lütfen bu bildirimin sonunda yer alan bilgileri kullanarak bizimle iletişim kurun.

Kişisel verilerin saklanması

Kişisel verileri kayıt tutma politikamıza uygun biçimde saklarız. Kayıt tutma politikası, kişisel verileri toplama amacımız için gerekli olandan daha uzun süre elde bulundurmama ve verileri yasaların öngördüğü gerekliliklere uygun şekilde saklama prensibine göre uygulanır. Dolayısıyla, kişisel verilerinizin saklanma süresi kişisel verilerin türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Saklama sürelerini belirlemek için uyguladığımız kriterler hakkında daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.

  • İşlem Verileri - Web sitemizin aktif bir kullanıcısı iseniz (yani, son 18 ay içinde bir rezervasyon yaptırdıysanız), önceki rezervasyonlarınızla ilgili verilere erişebilmenizi ve bizim de kendi ticari amaçlarımız için bu verilere erişebilmemizi sağlamak istiyoruz. Bu nedenle, siz özellikle istemediğiniz takdirde, aktif bir müşteri olarak kaldığınız sürece işlem verilerinizi silmeyeceğiz. Aktif bir müşteri olmayı bırakırsanız, web sitemize geri dönme ve hesabınızı kullanmaya devam etme olasılığınıza karşı ve hizmetlerimizi geliştirmek ve ticari analizler yapmak üzere işlem verilerini kullanmaya devam edebilmemiz için kişisel verilerinizi 4 yıl süreyle saklarız. Bu 4 yılın sonunda, verileri sizinle bağlantı kurulamayacak şekilde isimsizleştiririz. Ancak, isimsizleştirme sürecimiz, sitemize geri dönmeniz ve bir rezervasyon yaptırmak için aynı e-posta adresini kullanmanız durumunda kimliğinizi yeniden belirlememize izin vermemektedir. Pazarlama veritabanımıza abone olduğunuz takdirde, aşağıda belirtildiği üzere 4 yıllık süre sona erdikten sonra bile belli bilgileri saklayacağımızı lütfen akılda bulundurunuz.
  • E-postayla Pazarlama - Pazarlama mesajları almak için aboneliğinizi sürdürdüğünüz zaman boyunca size pazarlama mesajları göndermek için gereken kişisel verilerin bir kopyasını saklayacağız. Ayrıca pazarlama mesajlarınızı kişiselleştirmemize olanak sağlaması için işlemlerinizle ilgili belli bilgileri saklayacağız. Pazarlama mesajları almak üzere abone olduysanız ve ana veritabanımızda işlem verileriniz isimsizleştirilmişse, daha önce tesis rezervasyonunu nerede yaptığınız, hangi tür tesislerde rezervasyon yaptırdığınız, uygulamalarımızı veya web sitelerimizi kullanıp kullanmadığımız, ortalama konaklama süreniz ve hangi ülkede ve ülke için rezervasyonlar yaptırdığınız gibi işlemlerinizle ilgili belli ayrıntıları saklamaya devam ederiz.

İşlem verileri olmayan veya e-postayla pazarlama ile ilgili olmayan kişisel veriler için, aşağıdaki kriterleri uygularız:

  • Yasal hak taleplerini yönetme – Kişisel verileri ne kadar süreyle tutacağımızı belirlerken, yapılması muhtemel herhangi bir yasal hak talebini savunmak amacıyla bu verilerin gerekli olup olmayabileceğini dikkate alırız. Bu veriler gerekliyse, yapılabilecek hak talebi türüyle ilgili olarak verileri zaman aşımı süresi dolana kadar saklayabiliriz.
  • Ticari gereklilikler – Kişisel verileri sadece belirlenen amaçlarla topladığımız için, makul ticari amaçlarımız ı karşılamak amacıyla kişisel verileri ne kadar süreyle saklamamız gerektiğini değerlendiririz.

İzin ile ilgili önemli bilgiler

Sizin izninize dayanarak kişisel verilerinizi işlerken, istediğiniz zaman izninizi geri çekmekte özgürsünüz. Bu bildirimin sonundaki iletişim bilgilerinden bize ulaşarak izninizi geri çekebilirsiniz. İzniniz pazarlama e-postası almakla ilgiliyse, e-postadaki aboneliği iptal etme bağlantısı kullanabilir veya uygulama bildirimleriyle ilgiliyse cihaz ayarlarını kullanarak uygulama bildirimlerini kapatabilirsiniz. İzninizi geri çekmeniz durumunda lütfen ilgili hizmeti size sunmaya devam edemeyebileceğimizi aklınızda bulundurun.

Veri koruma yasaları kapsamındaki haklarınız

Kişisel verilerinizin işlenmesiyle bağlantılı olarak veri koruma yasaları kapsamında çeşitli haklarınız vardır. Örneğin, elimizde bulundurduğumuz kişisel verilerinizin bir kopyasını talep etme veya elimizdeki kişisel verilerde yer alan her türlü hatayı düzeltmemizi talep etme hakkına sahipsiniz. Bu haklar belli istisna ve muafiyetlere tabidir. Haklarınız hakkında daha ayrıntılı bilgi için, lütfen burayı tıklayın.

Veri koruma yasaları kapsamında aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinize erişme hakkı - Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin bir kopyasını, bu kişisel verileri işlememiz hakkındaki diğer bilgiler ile birlikte isteme hakkına sahipsiniz.
  • Düzeltme hakkı – Hakkınızda tutulan hatalı tüm verilerin düzeltilmesini talep etme veya elimizdeki bilgiler eksik ise tamamlanacak şekilde bilgileri güncellememizi talep etme hakkına sahipsiniz.
  • Silme hakkı – Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin silinmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Bu kimi zaman unutulma hakkı olarak adlandırılır.
  • Veri işlemini kısıtlama veya reddetme hakkı – Artık kişisel verilerinizi belirli amaçlar için işlemememizi talep etme veya kişisel verilerinizi belirli amaçlar için işlememize itiraz etme hakkına sahipsiniz.
  • Veri taşınabilirlik hakkı – Kişisel verilerinizin bir kopyasını yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan makine tarafından okunabilir bir formatta size veya bir üçüncü tarafa vermemizi talep etme hakkına sahipsiniz.

Diğer İlgili Kişisel Gizlilik Politikaları

Üçüncü taraf reklamcılık hizmeti sağlayıcılarımızın bir kısmı, kendi kişisel gizlilik politikalarını size bildirmemizi istemektedir. Bu politikalara aşağıdaki bağlantılar izlenerek ulaşılabilir:

Sorular ve Şikayetler

Kişisel verilerinizin işlenmesiyle bağlantılı sorularınız veya şikayetleriniz varsa, aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibata geçebilirsiniz:

E-posta: DataProtectionOfficer@hostelworld.com
Phone: +353 1 498 0700
Posta: Hostelworld.com Limited, One Central Park, 2nd Floor, Leopardstown, Dublin 18, İrlanda

Ayrıca kişisel verilerinizi işleme şeklimizden memnun değilseniz, İrlanda Veri Koruma komisyonu veya yerel denetim merciine şikayette bulunma hakkına da sahipsiniz. Nasıl şikayette bulunulacağıyla ilgili ayrıntılara www.dataprotection.ie web sitesinde ulaşılabilir veya Veri Koruma Komisyonunu +353 1 890 252 231 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Hostelworld Mobil Uygulamaları

Yeni Hostelworld mobil uygulamalarıyla hareket halindeyken rezervasyon yapın.

Dünyanın her yerinden, 170'den fazla ülkedeki 36.000'i aşkın tesisi arayın ve yer ayırtın.

E-Bültene Kaydolun

Bilgilerinizin gönderilmesi

Bültenimizin kaydolduğunuz için teşekkür ederiz!

Haber bültenimize kaydolun, en iyi otel fırsatlarını ve haberleri doğrudan gelen kutunuzdan takip edin. İstediğiniz zaman abonelikten ayrılabilirsiniz.

×